Granice ciągów
Natasha : Mam problemy z kilkoma następnymi przykładami, jak wyliczyć granice ciągu
28 lis 20:28
Natasha : prosze... może zna ktoś sposób jak je rozwiązać... to dla mnie ważne, bardzo prosze..
29 lis 11:04
sushi_ gg6397228:
| | an+1 | |
i) sprawdz czy ciag jest rosnacy czy malejacy |
| |
| | an | |
k) a
loga b = b wykorzytaj to
29 lis 11:07
Natasha : sushi, a mogłbyś mi bardziej wytłumaczyć to dlaczego sinus z n! jest rowne 1 ?
29 lis 11:09
Natasha : i jeśli będe miała naprzykład a
2logab=2b czy b
2 ?
29 lis 11:10
pomocy: w tym jn to chyba opuszczasz sinn! i dzielisz licznik i mianownik przez najwyższa potege
mianownika czyli przez n2
29 lis 11:10
Natasha : ahaa już wiem

ciąg sin z czegokolwiek mieści się w granicach od −1 do 1...

czemuż ja na
to nie wpadłam wcześniej
29 lis 11:11
Natasha : no jasne
29 lis 11:11
sushi_ gg6397228:
a2loga b=aloga b2= b2
29 lis 11:19
29 lis 11:21