matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asda
Miron:
7
2
7!
5! x 6 x 7
6 x7
42
=U{7!}{2!{7 − 2}!=
=
=
=
=21
2! x 5!
2! x 5!
2!
2
28 lis 19:12
Miron:
7
2
7!
7!
5! x 6 x 7
6 x 7
42
=
=
=
=
=
=21
2!(7 − 2)
2! x 5!
2! x 5!
2!
2
28 lis 19:16
Miron:
n
k
n!
=
k!(n−k)
28 lis 19:17