matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
fido:
x
cos4x = sin
2
x
cos4x − sin
= 0
2
a dalej? nie wiem może coś z okresowością ale nie za bardzo wiem jak a żadne wzory mi do tego nie pasują...
28 lis 18:04
brg:
cos4x=cos8 x/2
28 lis 18:09
brg:
dalej chyba zrobisz
28 lis 18:09
fido:
2
dzięki wyszło mi , że x=
kπ lub x= (2k−1)π
3
28 lis 18:17