funkcje
Luk18: mam funkcję f(x)=2x2+12x+16 i muszę narysować wykres y=f(IxI) i nie mam pojęcia jak.
narysowałem najpierw funkcje f(x) i muszę chyba coś z tym zrobić ale nie wiem jak... proszę o
pomoc
28 lis 18:03
Marcin W: zostaw prawą część wykresu tzn wszystko co jest po prawej od osi OY odbij tą czesc co po prawej
na lewą stronę osi OY te dwie czesci bedą wykresem. wykres bedzie symetryczny wzgledem OY
28 lis 18:09
28 lis 18:10
dsaasd:
24 kwi 22:03
Mila:

Niefortunny przykład, nie mieści się .
Różowy wykres:
y=2x
2+12|x|+16
24 kwi 22:15
Mila:

Podam Ci inny przykład, to zrozumiesz problem.
f(x)=x
2−4x+2 zielony
W następnym wpisie będzie:
g(x)=x
2−4|x|+2
24 kwi 22:19
Mila:

g(x)=x
2−4|x|+2
24 kwi 22:21