wartość bezwzględna
Luk18: jak się rysuje funkcje y = f(IxI)?
28 lis 17:41
28 lis 17:48
Luk18: no ale ja tego własnie nie rozumiem...
28 lis 17:48
dero2005:
28 lis 18:28
Marcin W: dero cos pomyliles

nie chodzi o funkcję |x| ale o f(|X|)
28 lis 18:39
AS:
1. Rysuje się wykres funkcji dla x >= 0
2. Tworzy się obraz funkcji w symetrii względem osi OY
28 lis 18:41
brg: tak czy owak odbijasz..
28 lis 18:41
28 lis 18:42
Pinkrrr: f(x) −> y=ax+b
f(|x|) −> y=a|x|+b
dla ułatwienia dero wziął y=|x|
czyż nie?
28 lis 18:42
Marcin W: czyz nie.
28 lis 18:43