Poproszę o pomoc:)
Agatka: Wszystkie krawędzie graniastosłupa prawidłowego trójkątnego maja równą długość, a długość
wysikości podstawy jest równa 6. Oblicz pole powierzchni bocznej graniastosłupa.
28 lis 17:38
dero2005:

obliczam krawędź a
a
2 = (
a2)
2+6
2
a = 4
√3
obliczam pole pow bocznej
P
b = 3*a
2 = 144
28 lis 18:46
Natalia: pociąg ekspresowy jechał ze srednia szybkoscia o 30 km/h większą niż pociąg osobowy i przebył
trasę długosci 350 km w czasie o godzine krotszym.Oblicz szybkosc tych pociagow?
dero2005 pomozesz ?
28 lis 18:49