Prosze o pomoc z tym zadaniem :) ?
Natalia: pociąg ekspresowy jechał ze srednia szybkoscia o 30 km/h większą niż pociąg osobowy i przebył
trasę długosci 350 km w czasie o godzine krotszym.Oblicz szybkosc tych pociagow?
28 lis 17:27
Natalia: czekam na pomoc

bardzo potrzebuje tego zadania a go nierozumiem
28 lis 17:32
Natalia: Pomocy

?
28 lis 17:43
Natalia: Nikt nie chce mi pomoc z tym zadaniem czyzby bylo takie trudne jeszcze raz prosze o pomoc moze
ktos jednak sproboje?

:(
28 lis 18:00
Natalia: Pomozcie grozi mi jedynka z matmy musze miec to zadanie na jutro a nie rozumiem go czy ktos mi
pomoze

28 lis 18:20
Natalia: ludzie czy ktos mi wkoncu pomoze..?

:(:(:
28 lis 18:41
Natalia: czy ktos wogole czyta co pisze

! niby forum ktore udziela pomocy a wszyscy maja mnie gdzies
28 lis 18:57
sushi_ gg6397228:
Grzes zapisal swoje obliczenia ale troche namieszal
28 lis 19:08
sushi_ gg6397228:
S=vt
S=(v+30)(t−1)
350= vt
350=(v+30)(t−1)
| | 350 | |
350= 350 +30t − 30 − |
| |
| | t | |
0= 30t
2−30t −350
0= 3t
2−3t −35
28 lis 19:13