wykres funkcji
Luk18: mam funkcję f(x)=2x
2+12x+16 i muszę narysować wykres y=f(IxI) i nie mam pojęcia jak.
narysowałem najpierw funkcje f(x) i muszę chyba coś z tym zrobić ale nie wiem jak... proszę o
pomoc
28 lis 17:13
Luk18: mam funkcję f(x)=2x2+12x+16 i muszę narysować wykres y=f(IxI) i nie mam pojęcia jak.
narysowałem najpierw funkcje f(x) i muszę chyba coś z tym zrobić ale nie wiem jak... proszę o
pomoc
28 lis 18:02
brg: odbij wzgledem 0Y tą czesc wykresu gdzie argumenty są dodatnie
28 lis 18:06
Luk18: ale cały wykres jest po lewej stronie.... tylko malutki kawałek przechodzi na prawą stronę...
czyli co teraz? bo muszę jeszcze opisać jej własności....
28 lis 18:08
brg: to co jest na prawej stronie zostaje i odbijasz to jeszcze na lewą stronę
28 lis 18:11