oblicz granice ciągu
granica ciągu: oblicz granice ciągów: lim
n√3n+2n
lim
n√(23n)+(34n)
może ktoś pomóc

jak to policzyc z tw o trzech ciagach ?
28 lis 16:57
granica ciągu: może ktoś pomóc bardzo proszę


(
28 lis 17:29
granica ciągu: MOŻE KTOŚ POMOĆ
28 lis 18:21
Jack:
W tym pierwszym wybierz ciąg n√3n ≤ n√3n +2n ≤ n√3n +3n
W drugim podobnie kombinuj.
28 lis 19:33
Magda: a chyba powinno być 2n tam po lewej a nie 3n? bo 2n to jest nasze b?
28 lis 19:43
Jack:
jesli dasz 2n to granica n√2n=2 ,
lecz granica n√3n+3n=n√2*3n=n√2*n√3n=3
Tak więc nic Ci nie da takie oszacowanie.
28 lis 19:53