| π | ||
√2sin(4x+ | )=−1 | |
| 4 |
| π | √2 | |||
sin(4x+ | )=− | |||
| 4 | 2 |
| π | π | |||
sin(4x+ | )=−sin | |||
| 4 | 4 |
| π | π | |||
sin(4x+ | )=sin(π+ | ) | ||
| 4 | 4 |
| π | 5π | |||
sin(4x+ | )=sin | |||
| 4 | 4 |
| π | 5π | |||
4x+ | = | +2kπ k∊Z | ||
| 4 | 4 |
| π | 1 | |||
x= | + | kπ | ||
| 4 | 2 |
| π | 5π | |||
4x+ | =π− | +2kπ k∊Z | ||
| 4 | 4 |
| 5π | π | |||
4x=π− | − | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| π | ||
4x=− | +2kπ | |
| 2 |
| π | 1 | |||
x=− | + | kπ | ||
| 8 | 2 |
| π | π | π | π | |||||
x= | +k* | v x= − | +k* | , k∊Z | ||||
| 4 | 2 | 8 | 2 |