matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jakas podpowiedz ?
hmm:
WYkaz ,ze liczba jest całkowita:
√
3−2
√
2
−p{2] ∊C jak to zrobic?
28 lis 14:43
Tragos:
√
3 − 2
√
2
−
√
2
=
√
(
√
2
− 1)
2
−
√
2
= |
√
2
− 1| −
√
2
=
√
2
− 1 −
√
2
= −1 ∊ C
28 lis 14:55