help
Pomocnik: | | 2 | |
Wykres funkcji y= |
| −5 ma jeden punkt wspólny z prostą o równaniu : |
| | x | |
y=5 , y= −5 , y=−x−5 , x=0
| | 2 | |
wiec po narysowaniu y= |
| −5 , wszystkie inne proste przecinaja sie z z tym wykresem |
| | x | |
Jaka jest odpowiedz ?
28 lis 13:52
Jack:
nie wszystkie powinny się przeciąć (x=0 też Ci się przecina?). Zauważ, że masz znaleźć te
proste które mają JEDEN punkt wspólny z daną funkcją.
28 lis 13:55
M4ciek:
| | 2 | |
Narysuj wykres funkcji y = |
| , przesun o 5 jednostek w dol i zobacz z ktora prosta Twoj |
| | x | |
wykres bedzie mial 1 punkt wspolny.
28 lis 13:56