;<
Helper!: Please help me

Z czterech liczb całkowitych utworzono wszystkie możliwe sumy po dwie liczby i otrzymano
−4,−1,1,1,3,6 Znajdź te liczby.
Najmniejsza to .
Druga to .
Trzecia to .
Największa to
think: a < b < c < d
a + b → najmniejsza suma a + b = −4 ⇒ b = −a − 4
a + c → druga z mniejszych sum a + c = −1 ⇒ c = −a − 1
c + d → największa suma c + d = 3 ⇒ d = a + 7
b + d → 'przed'największa z sum

oraz a + d = b + c
a + a + 7 = −a − 4 + (−a − 1)
2a + 7 = −2a − 5
4a = −12
a = ...
b = ...
c = ...
d = ...