zad
anonim:D: zbadaj monotosnicznosc
3x2/x−2
28 lis 11:45
anonim:D: moge spozystac ze wzoru
f(x2)−f(x1)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x2−x1
28 lis 11:49
anonim:D: ?
28 lis 11:49
AS:
Funkcja f(x) = 3*x − 2 jest rosnąca w całym przedziale w jakim jest określona.
28 lis 11:54
anonim:D: no dobra ale moge to obliczyc tym wzorem wyjdzi emi to?
28 lis 12:04
anonim:D: no dobra ale moge to obliczyc tym wzorem wyjdzi emi to?
28 lis 12:05
anonim:D: no dobra ale moge to obliczyc tym wzorem wyjdzi emi to?
28 lis 12:05
anonim:D: sory komp mi siada
28 lis 12:07
Tragos: zał. x
2 − x
1 > 0
| | 3x12 | | 3x22 | |
f(x2) − f(x1) = |
| − |
| = ...... teraz musisz to doprowadzić, do |
| | x1−2 | | x2−2 | |
postaci, by korzystając powyższego założenia oszacować, jakie to jest (dodatnie czy ujemne)
28 lis 12:29
AS:
Naucz się poprawnie zapisywać wyrażenia,inaczej każdy egzamin oblejesz.
| | 3*x2 | |
Domyślam się,że chodziło Tobie o funkcję f(x) = |
| |
| | x − 2 | |
Wykorzystaj pochodną funkcji
Gdy w przedziale pochodna f'(x) > 0 to funkcja rośnie,gdy f'(x) < 0 to maleje.
28 lis 12:30
anonim:D: czyli?
28 lis 12:34
anonim:D: mam −6x2+6x1
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(x2−2)(x1−2)
28 lis 12:38
anonim:D: nei znam pochodnych
28 lis 12:39
anonim:D: wiec?
28 lis 12:46
anonim:D: nikt tego nie umie?
28 lis 13:40