Oblicz pole trojkata wiedzac ze obracajac go wokol jednego boku otrzymamy walec
magda: Oblicz pole trojkata wiedzac ze obracajac go wokol jednego boku otrzymamy walec o objetosci V1
a obracajac go wokol drugiego boku otrzymamy walec o objetosci V2 .wykonaj obliczenia dla
V1=1,44pi i V2=1,2pi
28 lis 09:52
luk: niemożliwe jak obracasz trójkąt to powstanie stożek
28 lis 09:56
magda: mozliwe takie zadanie jest w podreczniku
28 lis 10:28
Marcin W: w podręczniku jest prostokąt zobacz raz jeszcze.
28 lis 10:31
magda: tak sprawdzilam pomylka sory
28 lis 10:32
luk:

2 możliwości i 3 na drugim rysunku zaraz
28 lis 10:32
luk:
28 lis 10:34
luk:
28 lis 10:36
magda: ale ja nie wiem jak to rozwiazac
28 lis 10:39
luk: masz może odpowiedź(sam wynik)
28 lis 10:47
dero2005:
| ⎧ | a2*π*b=1,44π | |
| ⎩ | b2*π*a=1,2π |
|
a=1,2
b=1
Pole P = ab = 1,2
28 lis 10:48
luk: dero2005 nie możesz tak szacować wszystko musi być zapisane
⎧ a2*π*b=1,44π
⎩ b2*π*a=1,2π
możesz lewą strone razy lewą strone=prawa razy prawa
a3*b3*{pi}2=1,728*{pi}2
a3b3=1,728
(a*b)3=1,728
ab=1,2
28 lis 11:18
dero2005:
luk
nic nie szacuje, to wszystko jest wyliczone Magda powinna wszystko zapisać w zeszycie i
przeliczyć sama dla zapamiętania
28 lis 13:29