Wyznacz krawedz podstawy ostroslupa prawidlowego trojkatnego o objetosci 2p{26}
magda: Wyznacz krawedz podstawy ostroslupa prawidlowego trojkatnego o objetosci 2√26 wiedzac ze
krawedz boczna jest 3 razy dluzsza od krawedzi podstawy
28 lis 09:49
Bogdan:
| | 3 | |
H2 = 9a2 − |
| a2 = ... ⇒ H = ... |
| | 9 | |
| 1 | | 1 | |
| * |
| a2√3 * H = 2√26 ⇒ a = ... |
| 3 | | 4 | |
28 lis 09:57
luk: | | 2 | |
w podstawie ma być chyba |
| a |
| | 3 | |
28 lis 10:11
28 lis 10:11
Bogdan:
Przemyśl to
luk
28 lis 10:15
luk: wysokość podstawy dzieli sie na 1/3h i 2/3h i ten odcinek jest 2/3h nawet ne tym rysunku co
dodałeś widać
28 lis 10:17
luk: sory już wiem
przepraszam za zamęt
28 lis 10:18
Bogdan:
| | 2 | | 2 | |
No właśnie, |
| h = R, a nie |
| a, po co jednak wprowadzać h, skoro można od razu |
| | 3 | | 3 | |
28 lis 10:19
28 lis 10:20
luk: spoko mój błąd
28 lis 10:20
magda: odpowiedz to tego zadania jest 2do potegi 3 pierwiatskow 3
28 lis 10:27