matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
DASTII1665:
jeżeli p<0, to wyrażenie|p|+|1−2p| można zapisać w postaci mi się wydaje ze takiej czy dobrze
p + 1 − 2p = −p + 1
27 lis 21:20
Grześ:
a co z pierwsza wartością bezwzględną
tam będzie na odwrót
27 lis 21:25
Bogdan:
1
Dla p < 0: |p| + 2|p −
| = −p − 2p + 1 = −3p + 1
2
27 lis 21:26