matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wie ktoś jak to roziwązaC?
gosiaczek:
Wyrażenie 2I2−xI+x dla x>2 ma wartość
wie ktoś może jak to rozwiązac
:((
27 lis 20:23
nikka:
Skoro x > 2 to |2−x| = − (2−x) = −2 + x = x − 2 2*(x−2) + x = 2x − 4 + x = 3x − 4
27 lis 21:06