w trapezie równoramiennym podstawy 25cm i 13cm i kat ostry 60st obwód i pole
beata:
27 lis 20:00
mila: Czego nie wiesz ?
27 lis 20:04
beata: wszystkiego ie wiem jak mam obliczyc pole i obwód z tych danych
27 lis 20:13
mila: wzór na pole podaj
27 lis 20:37
beata: p=jedna druga *(a+b)*h
27 lis 20:43
mila:

h=tg60
0*6
tg60
0=..... podstaw i wylicz h
27 lis 20:45
beata : pole 1/2*(a+b)*h
27 lis 20:46
mila: | | h | |
c mozesz wyliczyć majac h sin600 = |
| albo z Pitagorasa |
| | c | |
27 lis 20:48
mila: wylicz h ile wynosi tg 600 ?
27 lis 20:49
beata : dzieki wielkie
27 lis 20:50
mila:
27 lis 20:51
beata : pierwiastek z trzech
27 lis 20:55
Bogdan:

Korzystamy z własność i trójkąta prostokątnego o kacie ostrym 60
o.
27 lis 20:57
beata : dzieki juz zrobilam
27 lis 21:01
Bogdan:
Korzystamy z własność trójkąta prostokątnego o kacie ostrym 60o. (bez i)
27 lis 21:02
beata :
27 lis 21:04