Pochodne
ksi: Moze ktos sprawdzic czy dobrze zrobilam ten przyklad?
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)'= |
| *( |
| −1)+(√x+1)(− |
| * |
| ) |
| | 2√x | | √x | | x | | 2√x | |
27 lis 18:56
Bogdan:
Dobrze, ale trzeba dokończyć wymnażając nawiasy.
Można było zapisać funkcję prościej:
| | 1 | | 1 | |
f(x) = 1 − √x + |
| − 1 ⇒ f(x) = |
| − √x |
| | √x | | √x | |
27 lis 19:23
ksi: ok dzieki za sprawdzenie
wiem ze trzeba wymnozyc, ale to juz mniej istotne, bo glownie chodzilo mi o sprawdzenie czy
dobrze to podstawilam, jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
27 lis 19:32
Bogdan:
27 lis 19:41