prosze o szybkie rozwiazanie
justysia: zapisz postaci potęgi liczby
a) 37 : (34*32)=
b)(35)2*95=
c) (1/9)3−33
________ =
(1/27)−2
27 lis 15:40
marzena: a)= 3
7:3
6=3
1=3 liczby i wyrażenia algebraiczne ,potegi i tam masz wszystkie wzory
27 lis 15:48
justysia: b) 3
10 * (3
2)
5 = 9
10 a czy to jest dobrze

?
27 lis 16:08
marzena: 920
an*am=am+n
27 lis 16:13
Marcin W: dobrze
27 lis 16:13
marzena: sorki 320
27 lis 16:14
justysia: jeszcze tylko c
27 lis 16:14
Marcin W: ...910=320 =310+2*5 czyli ok...
27 lis 16:14
marzena: napisz to c) tak jak ma byc
27 lis 16:15
marzena: no tak Marcin
27 lis 16:15
justysia: wiec do b jest wynik 320
27 lis 16:16
27 lis 16:17
marzena: jak napiszesz tak będzie dobrze
27 lis 16:17