matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o rozwiązanie tj zbadanie ciągłości funkcji
p:
x+3
{
dla x≠−3 i x≠2
x
2
+x−6
f(x) {
1
{ −
dla x= −3 i x= 2
5
27 lis 14:45
p:
jak to rozwiązać?
27 lis 14:54
sushi_ gg6397228:
sprawdz 3 warunki na ciaglosc
27 lis 15:04
p:
nie wiem jak sie za to zabrać prosze o rozwiązanie
27 lis 16:03
p:
nikt nie wie jak to wyliczyć
27 lis 16:17
p:
f(−3) =0
1
1
lim x→−3` skróceniu
= −
x−2
5
1
lim x→ 2+ po podstawieniu
5
prosze o sprawdzenie
27 lis 17:13