matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że jesli x ε NW to p{2x+3} εNW
tumn:
wykaż że jesli x ε NW to
√
2x+3
εNW
26 lis 21:40
agus:
niech x∊NW, niech x=
√
2
√
2x+3
=
√
2
√
2
+3
po obliczeniu uzyskujemy liczbę niewymierną
26 lis 21:44
Jack:
nie należy ograniczać się do x=
√
2
...
27 lis 01:57