monoto. funkcji
kasia: czy funkcja jest monotoniczna?:
a) f(x)=x4
b) f(x)=(x−6)4
c) f(x)=x2
26 lis 19:59
sushi_ gg6397228:
tak, na przedzialach
26 lis 20:09
Mażena: pierwsza i trzecia są malejące w przedziale (−∞,0> a rosnące <0,+∞)
druga zamiast do 0 to do 6 i od 6 wzwyż≠
26 lis 20:12
kasia: dzięki, a:
f(x)=−2*x2
a) jest rosnaca w przedziale..
b) jest malejaca w przedziale..
c) jest stała w przedziale...
26 lis 20:15
sushi_ gg6397228:

wszytkie sa postaci
26 lis 20:15
sushi_ gg6397228:

y=−2x
2
26 lis 20:17
kasia: rosnąca od (−
∞, 0)

malejąca od (0,,
∞)
26 lis 20:18
Mażena: y=−2x(2)
monotoniczność jest (−∞,0> rosnące a malejące
w żadnym przedziale nie jest stała
26 lis 20:20