matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytlumaczenie
arigatou:
Mógłby wytłumaczyć ktoś krok po kroku jak to rozwiązać?
Chciałbym się tego nauczyć. a)x
4
+x
3
−14x
2
+26x−20=0 b) (x−1)
3
+(2x+3)
3
=27x3+8 c) x
3
|x|+6x
2
=0
26 lis 17:14
arigatou:
?..
26 lis 17:49