matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mm
madza:
zapisz liczbe w postaci a
x
gdzie a nalezy do N
√
5
√
5
√
5
26 lis 15:37
madza:
26 lis 15:41
magda:
√
5
=5
1
2
√
5
√
5
√
5
=(5
√
5
√
5
)
1
2
=5
1
2
(
√
5
√
5
)
1
2
=5
1
2
(5
√
5
)
1
4
= 5
1
2
5
1
4
(5
1
2
)
1
4
=5
1
2
5
1
4
5
1
8
=5
1
2
+
1
4
+
1
8
=5
7
8
26 lis 15:50