Jakie jest prawdopodobieństwo?
retrol: Na 10 rzutów do kosza pierwszy koszykarz trafia do kosza 9 razy, drugi 7 razy, a trzeci 8 razy.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że rzut do kosza był udany tylko jeden raz, jeżeli każdy z
koszykarzy oddał 1 rzut?
26 lis 15:04
Pawcio: (9/10 * 7/10 * 8/10):3= 2.4:3= 0.8
tak miało być? sorry jeżeli się pomyliłem.
26 lis 15:09
kerek: tu o co innego chodzi, ty obliczyłeś prawdopodobieństwo, że wszyscy trafią .
26 lis 15:15
Pawcio: aa to sorry

P(A)= (1/10*2/10*7/10)+(1/10*8/10*3/10)+(9/10*2/10*3/10) = 23/250
26 lis 19:20