x
Jahu: Ustal, dla jakiej wartości x funkcja f(x) jest rosnąca, malejąca:
f(x)=3x +2
26 lis 13:17
sushi_ gg6397228:
jak wyglada wykres y=3
x 
co zrobiono z ta funkcja, aby dostac f(x)=3
x+2
26 lis 13:18
Jahu: no widać ze jest przesunięta o wektor [0;2] a wykresem jest chyba parabola, tak?
26 lis 13:19
26 lis 13:22
Jahu: czyli rosnąca aha
26 lis 13:24
sushi_ gg6397228:
i widac tam parabole
26 lis 13:24
Jahu: no nie
26 lis 13:27
Jahu: sushi pracujesz jako nauczyciel matmy?
26 lis 13:28
sushi_ gg6397228: nie
26 lis 13:32