Pierwiastki
Magda: Proszę o wytłumaczenie mi jak zrobić te 2 przykłady:
Oblicz:
Co tu trzeba zobić?
26 lis 12:22
sushi_ gg6397228:
zamienic na ulamek niewlasciwy
26 lis 12:25
Magda: | | 2 | |
ale w np 1 przykładzie w odpowiedziach wychodzi 1 |
| |
| | 3 | |
26 lis 12:27
Magda: trzeba zamienić na ułamek niewłaściwy i co później?
26 lis 12:28
26 lis 12:30
Magda: to powinno być tak w pierwszym:
| | 7 | |
√2 |
| = √259= 259(pierwiastek w liczniku i mianowniku) i niewiem co dalej  |
| | 9 | |
26 lis 12:42
sushi_ gg6397228: √25= ile to jest
√9=.. ile to jest
26 lis 12:45
Magda: 5 i 3
26 lis 12:46
Magda: ok już rozumem
26 lis 12:47
26 lis 12:48