wykaz,ze..
czekolada: wykaż,że wśród równania |x+2|−|x+4|=6 istenieje takie ktore jest liczba niewymierną.
niepotrafie zrobic −.−
26 lis 10:08
Godzio:
1o x ∊ (−∞,−4)
−x − 2 + x + 4 = 6
2 = 6 −− sprzeczność
2o x ∊ <−4,−2)
−x − 2 − x − 4 = 6
−2x − 6 = 6
2x = −12
x = −6 ∉ <−4,−2)
3o x ∊ <−2,∞)
x + 2 − x − 4 = 6
−2 = 6 −− sprzeczność
Równanie nie ma rozwiązań
26 lis 10:12
czekolada: dziekuje
26 lis 10:18
siwy: jesli to jest z matury z operonu to zle przepisalas/es zadanie bo tam powinno byc x−4 i to
calkowicie zmienia odpowiedzi

ale i tak mysle ze i tak moj post jest troche spozniony.
PZDR
24 kwi 18:30