matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geom
Anulka1990:
który z opodanych ciągów jest geometryczny?
n−1
a) a
n
=
4
b) b
n
=n
2
c)c
n
=2
n
2
d)d
n
=
n
musze kazdy z podpunktow policzyc i tak... te ciągi mnie przerastają:(
26 lis 10:02
Mateusz:
Tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/1706.html
masz przykłady jak zbadac czy ciag jest geometryczny pierwsze zadania
26 lis 10:21