ZAPISZ W POSTACI POTĘGI LICZBY 2
filuś: zapisz wpostaci potęgi liczbt 2

1/2)do potęgi 5,8do potęgi −7, NASTĘPNE 0,25, NO I OSTATNIE
0,5 DO POTĘGI −3
26 lis 09:13
26 lis 09:20
nikka: 8 = 2
? (8 to dwa do której potęgi ?)
a co chodzi z 0,25 to nie wiem − chyba coś jest źle przepisane...
26 lis 09:30
filuś: 8 do potęgi minus 7 a następne to 0,25−zapisać w postaci potegi liczby 2
26 lis 09:38
nikka: | | 25 | | 1 | | 1 | |
0,25 = |
| = |
| = ( |
| )2 = 2? |
| | 100 | | 4 | | 2 | |
26 lis 09:46
filuś: 2?−co to znaczy? a może ktoś by mi pomógl z resztą zadań−−help
26 lis 15:39
nikka: wstaw za znaki zapytania to co powinno tam być , czyli np. do jakiej potęgi podnieść 2, żeby
otrzymać 8 , itd.
26 lis 15:44
rafa: 230
12 wrz 19:22
renata: 4*8*32=
2 paź 17:16