Jak trzeba zrobić to zadanie
xxx: Zbadaj czy wielomiany
W(x)=3x2−2x2−8x−3 P(x)=−4x3+3x2−4x+5
przyjmuje takie same wartości dla każdego x.
Jak trzeba zrobić to zadanie
25 lis 21:23
Eta:
Napisz porządnie W(x) ..... to pogadamy
25 lis 21:28
xxx: a jak mam to napisać tak mam podane w zadaniu
25 lis 21:30
Godzio:
skoro mają inną postać to jak mają przyjmować te same wartości

to chyba logicznie ?
25 lis 21:31
Eta:
dla x=1 już widać,że nie , bo :
W(1) = 3 −2 −8 −3= −10
P(1) = −4 +3 −4 +5= 0
25 lis 21:34
Eta:
W(x) jest stopnia drugiego
P(x) jest stopnia trzeciego
czyli tak, jak napisał Ci [Godzio]] ..... ,że "to chyba logiczne"
25 lis 21:37
Godzio:
heh
25 lis 21:38
xxx: ok dziękuje już rozumie
25 lis 21:47