matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
dic111:
(2−a
√
3
)(1−
√
3
)=
√
3
2−2
√
3
−a
√
3
+3a=
√
3
a(3−
√
3
)=3
√
3
−2 co z tym dalej zrobić
25 lis 20:50
dic111:
25 lis 20:57
Godzio:
podzielić przez to co stoi przy niewiadomej
3
√
3
− 2
a =
= U{(3
√
3
− 2)(3 +
√
3
)}{(3 −
√
3
)(3 +
√
3
) = ...
3 −
√
3
25 lis 21:07
Godzio:
Pospieszyłem się z wysłaniem
(3
√
3
− 2)(3 +
√
3
)
(3 −
√
3
)(3 +
√
3
)
25 lis 21:07
dic111:
dzięki
25 lis 21:10