Mam takie zadanie do rozwiązania z pochodnych
Asia: Wyznaczyć pod jakim kątem przecinają się dane linie w zadanym punkcie P:
| | 1 | |
a) K1: x=−t3+4t+1, y=esint: K2: y= |
| e3−3x: P(1,1) |
| | x | |
Proszę pomózcie, bo kompletnie nie wiem od czego zacząc

:(
25 lis 20:01
Al Capone:
f'(1)=tgα g'(1)=tgβ
| | tgα − tgβ | |
tgγ=tg(α−β) = |
| ; α>β
|
| | 1 + tgαtgβ | |
i to było by na tyle,teraz tylko powiedz Asiu
jak policzyć pochodne K
1 ,K
2
25 lis 21:10
Al Capone:
K
1 ; 1=−t
3 + 4t + 1 ⋀ 1=e
sint ⇔ t=0
27 lis 08:09
Al Capone: c.d
K2 : y'(1)=−4
i teraz: 1 + tgαtgβ=0 i co dalej
Asiu,czy śpisz,czy przestawiasz figurki na
szachownicy,jako ten aniołek
27 lis 08:16
Al Capone:
Asiu,odezwij się(choć byś miała pełno obowiązków)bo to
całe forum bankrutuje z braku kultury
27 lis 08:21
Al Capone:
Stawiamy kropkę nad i :
Skoro 1 + tgαtgβ =0 ,to funkcja tgγ jest nieokreślona
A funkcja tg jest nieokreślona w zakresie kątów ostrych
dla 90o
28 lis 11:12