matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
xman:
2x⁵+5x³−12x=0
25 lis 18:15
marzena:
x(2x
4
+5x
2
−12)=0 x=0 i 2x
4
+5x
2
−12=0 x
2
=t 2t
2
+5t−12=0 Δ=b
2
−4ac to już sam wylicz odpowiedź masz podaną
pierwiastkami równania są liczby 0;
√
3
2
i −
√
3
2
25 lis 19:17