Wartość bezwzględna
maniekk: | x + 3 | + | x − 2 | = 2
1 przypadek
<−3 ; +nieskoń)
mam x+3 + x −2 = 2?
czy x+3 − x +2 =2
jak podstawie za x np −3 to wychodzi ujemna , a jak 0 to wychodzi dodatnia
25 lis 17:43
maniekk: jak podstawie za x w drugim nawiasie 2 to wychodzi 0 czyli nie zmieniam znaku a jak 1 to
wychodzi na minusie , więc co tam ma być?
25 lis 17:45
Tragos: przy podstawianiu nie wybieraj końców przedziału
25 lis 17:47
maniekk: możesz jaśniej , koncówki czyli od kąd do kąd?
25 lis 17:50
25 lis 18:17