matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć sumę wyrazów szeregu:
zdenek:
Znaleźć sumę wyrazów szeregu:
1
1,∑ =
(2n−1)(2n+1)
1
2.∑ = 2006(
)
n
2
2+4+8+...+2
n
3.∑ =
4
n
2n+1
4.∑ = ln
2n+3
Mógłby ktoś pokazać jak takie zadanie zrobić? krok po kroku.
25 lis 17:40
zdenek:
pomoże ktoś? ; P
25 lis 18:33