matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
karolina:
wyznacz postać ogólną f. kwadratowej jezeli dany jest wierzcholek paraboli, będacej wykresem funkcji oraz pkt A nalezacy do wykresu w=(2,0) A=(5: −6) postac ogolna = ax
2
+ bx + c ale jak obliczyć a , b c ?
25 lis 17:09
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
zobacz tu
25 lis 17:13