matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
zbyszek:
Proszę o pomoc może być wzór:wyznacz współrzędne środka odcinka ab jeśli: A(−10,4) B(6,−2)
25 lis 17:08
zbyszek:
?
25 lis 17:21
Januszek75:
poczekaj
25 lis 17:58
Januszek75:
x
s
=(x
A
+X
B
)/2=−2 y
s
=(y
A
+y
B
)/2=1 S=(−2;1)
25 lis 18:02