matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
green :
oblicz granice ciagu (a
n
)
cos(n
3
)
3n
a
n
=
−
?
2n
6n+1
25 lis 16:09
green :
potrafi?
25 lis 16:21
Sas:
(cos(n
3
)(6n+1))−3n*2n
6cos(n
4
)+cos(n
3
)−6n
2
a
2
=
=
2n(6n+1)
12n
2
+2n
1
6
n
4
(6cos+cos
−
)
n
n
2
6cos
cos
=
=
=
2
n
2
(12+
)
n
12
2
Coś takiego mi wyszło. Tego cosinusa nie jestem pewny... Sprawdź to lepiej porządnie
25 lis 18:46