przedstaw liczbe w postaci potegi o podstawie 2:
oxoxox: przedstaw liczbe w postaci potegi o podstawie 2:
a)45*82*29
b)1611:(4*24)3
c)(219*213)3*128
d)(143:73)5*4
e)(323)5:644
f)[(0,4)5:(0,8)5]6*169
( znaczy do potegi; *razy)
25 lis 15:51
Tragos: a) 45 * 82 * 29 = 225 * 232 * 29 = 210 * 26 * 29 = 225
postępując analogiczne próbuj sam(a)
25 lis 15:56
michu:
5 lis 13:10
adsfdhb: 1611 : (4x24)3
8 gru 18:55
Maciek: (F)
30 paź 16:35
janek191:
= [ ( 0,4 : 0,8)
5]
6 * 16
9 =
| | 1 | | 236 | |
=( ( |
| )5)6* (24)9 = |
| = 236 −30 = 26 |
| | 2 | | 230 | |
30 paź 17:23