matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
Tomek...:
Jaką masę posiada księżyc jeżeli ziemia przyciąga go siłą 1,8*10 do 20N. Odległość między nimi wynosi 384 000km=4*10 do 8m. Stała grawitacji G=6,67*10do −11 Nm2/kg2 Mz=6*10 do 24 kh... Czy ktoś potrafi to rozwiązać?:(
25 lis 15:26