pomocy
żaba: obliczajac odpowiedni wyznacznik sprawdzic, czy podany układ jest układem Cramera.
2y+3z−u=−2
x−2y−z=0
−2x−y+u=2
4z−2u=−1
czyli zapisuje w postaci macierzy,
x y z u
0 2 3 −1 / −2
1 −2 −1 0 / 0
−2 −1 0 1 / 2
0 0 4 −2 /−1
a później mam policzyć detx det y itd

i za pomocą wzorów cramera
25 lis 15:16
sushi_ gg6397228:
liczysz 4x4 wyznacznik z "x,y,z, u" bez wyrazow wolnych
jezeli det≠0 to masz uklad Cramera
25 lis 15:19
żaba: det = 12 czyli ≠0
i ile teraz wzorami cramera dalej
25 lis 15:22
żaba: proszę o odpowiedź
25 lis 15:42
żaba: sorki wyszło −20
25 lis 15:47
sushi_ gg6397228:
dalej juz nie liczysz
PS. na komputerze wyznacznik wyszedl 10≠0 Uklad Cramera
25 lis 22:28