matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Paolaa :
rozłoż wielomian na czynniki stosując odpowiednie wzory s.mnożenia a)8a
2
−72= b)(17−a)
2
−(8+a)2= c)27x
3
−0,001y
3
= d)8a
3
+(2a−1)
3
= prosze o pomoc w rozwiązaniu,w niektorych mam juz wyniki ale wole sie upewnic
25 lis 15:11
Paolaa :
?
25 lis 15:21
Paolaa :
JUŻ NIE POTRZEBUJE POMOCY
25 lis 15:52