czas podróży
zuzaaa: Rowezysta w ciagu pierwszej godziny przejechal 19km , a w ciagu kazdej
nastepnej godziny odcinek o 0,8 km krotszy od poprzeniego.Wiedzac ze w
ciagu ostatniej godziny przejechal 15km, oblicz:
a)ile godzin jechal rowerzysta
b)dlugosc drogi jaka pokonal rowerzysta
25 lis 12:34
sushi_ gg6397228:
zadanie z ciagow
a1= 19
r=−0,8
an=15 wyliczyc "n"
25 lis 12:43
zuzaaa: dzięki a to jest ciąg arytmetyczny tak?
25 lis 12:43
sushi_ gg6397228: tak
25 lis 12:46
zuzaaa: dzięki
25 lis 12:46