matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
Pomocy!:
dane jest sinα = −
2
3
α∊
3
2
π ; 2π ) szukane: tgα , cos (2π −
π
6
) , ctg 2α
25 lis 09:55
magda:
sin
2
α+cos
2
α=1 oblicz z tego wzoru cosα, wynik powinien być dodatni następnie
sinα
tgα=
cosα
1
ctgα=
tgα
26 lis 16:00