wyznaczanie..
Bartek: f(x)=x2+3 , g(x)=1x
wyznaczyc
a)fof
b) gof
c)gog
d)fog
25 lis 02:12
Basia:
jak czytacie złożenia ? bo są dwie szkoły
gof(x) = g(f(x))
czy
gof(x)=f(g(x))
25 lis 02:27
Bartek: gof(x)=f(g(x))
25 lis 02:28
Basia:
fof(x) = f(x
2+3) = (x
2+3)
2+3= ..... dokończ
| | 1 | | 1+3x2 | |
gof(x) = f(g(x))=f(1x)=(1x)2+3 = |
| +3 = |
| |
| | x2 | | x2 | |
| | 1 | |
fog(x) = g(f(x))=g(x2+3) = |
| |
| | x2+3 | |
25 lis 02:32
Kuba: fog(x) na odwrót z gof(x), reszta jest dobrze
26 lis 16:42
Basia:
@Kuba przeczytaj cały temat;
zapis fog jest różnie interpretowany
26 lis 16:47