matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
banalne zadanko
Natalia:
−8=x
3
Jak wyliczyć z tego x? Wiem, że x
3
=8, więc x = 2, ale −2, zeby uzyskac −8? pomocy
24 lis 23:24
Natalia:
−1
3
=
1, czy −1?
24 lis 23:25
Eta:
−(1)
3
= −1 x
3
= −8 (−2)
3
= (−2)*(−2)*(−2) =
−
8 to odp x= −2
24 lis 23:32