matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij tożsamość:
Pomocy!:
Uzasadnij tożsamość: =)
1 − ctg
2
α
2sin
2
α −
= 1
1 + ctg
2
α
24 lis 21:27
Godzio:
cos
2
α
1 −
sin
2
α
2sin
2
α −
=
cos
2
α
1 +
sin
2
α
sin
2
α − cos
2
α
2sin
2
α −
=
sin
2
α + cos
2
α
sin
2
α − cos
2
α
2sin
2
α −
=
1
2sin
2
α − (sin
2
α − cos
2
α) = 2sin
2
α − sin
2
α + cos
2
α = sin
2
α + cos
2
α = 1 = P
24 lis 21:37